Saturday, September 28, 2019
Doğru Diyet İle Kilolara Veda Edin!
Mide zarının iltihaplanması olan gastritin tedavisi tüketilen gıdalarla yakından ilgilidir. Esas olarak "helicobacter" bakterisi enfeksiyonu nedeniyle meydana gelen gastritin diğer nedenleri arasında non-steroid enflamatuar olmayan ilaçlar, bağışıklık sistemi hastalıkları, alkol ve gıda alerjileri gösterilmektedir. Uzun süre tedavi edilmeyen gastrit, peptik ülser olarak bilinen, midenin iç yüzeyinde meydana gelen yaralara yol açar. Belirli gıdalardan kaçınmak ve bazı gıdaları daha sık tüketmek gastrit ve ülser tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır.
Gastrite Karşı Beslenme Önerileri
Koyu Yeşil Yapraklı Sebzeler: Gastriti veya mide ülseri olan hastalar koyu yeşil ve yapraklı sebze tüketimini arttırmalıdır. Bu tür sebzeler A,C,K vitaminleri ile folat, demir ve kalsiyum yönünden zengindir. Bu vitaminler ve mineraller midenin kendi kendini tedavi sürecine destek olur. Sadece tedavi döneminde değil hastalığın tekrar etmemesi içinde brokoli, brüksel lahanası, lahana, kuşkonmaz, lahana, kara lahana, ıspanak, bezelye ve yeşil fasulye gibi sebzeleri beslenme önerileri programınıza ekleyebilirsiniz. Az Yağlı Protein Kaynakları: Protein, vücuda gereken enerjiyi sağlamanın yanı sıra hasarlı hücrelerin onarılması içinde gereklidir. Gastriti olanlar mide zarını ve sindirimi zorlayan yağlı protein kaynakları yerine az yağlı olanları tercih etmelidir. Aşırı yağ aynı zamanda mide asidi üretimi arttırarak mide zarındaki iltihaplanmayı ülsere çevirebilir ve kanamalara yol açabilir. Yağlı ete alternatif olarak yağsız et, balık, tavuk, soya ürünleri, baklagiller, az yağlı süt ve az yağlı yoğurt tüketebilirsiniz. Flavonoidler İçeren Yiyecekler: Parlak renkli meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan flavonoidler gastrite neden olan helicobacter bakterisiyle savaşarak etkilerini hafifletir ve gastritin yayılmasını, ülsere dönüşmesini engeller.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment